Ubm Csirke 11

UBM BAROMFI SZAKMAI NAP

 

A sikersorozatunkat folytatjuk                                                                                              

Ideje: 2018. május 9.
Helye: Mórahalom, Colosseum Hotel

2017 a baromfiágazat mozgalmas éve volt. A vágóbaromfi és az étkezési tojás ÁFÁ-jának csökkentése, kedvezően hatott. Az Európán végigszáguldott madárinfluenza hatása alól a hazai víziszárnyas ágaztat sem tudta kivonni magát. A madártetű atka ellen használt, tiltott Fipronil Magyarországon csak kevés istállóban volt megtalálható, ám a tojáspiacot mégis tönkretette. A termelés nagyarányú koncentrációja a munkahelyek tömeges elvesztésének veszélyével jár – szól a Baromfi Termék Tanács tömör értékelője.


UBM csirkeA baromfipiac, a támogatások, a fejlesztések, a beruházások időszerű kérdései, a genetika, az állategészségügy, a termékelőállítás gazdaságosságát alapvetően meghatározó takarmányozás összefüggései foglalkoztatják a baromfiszakmát.
A közérdeklődés középpontjában álló témák, rangos előadók szerepelnek a nagy érdeklődéssel várt Baromfi Szakmai Napunkon.

Program

9.00-10.00 Érkezés, regisztráció 
10.00 Köszöntő
Bustyaházai László , ügyvezető igazgató, UBM Feed Kft.
10.10 Az UBM Feed Kft. baromfiágazatának ismertetése, stratégiájának bemutatása
Fülöp Péter, kereskedelmi igazgató, UBM Feed Kft.
10.30 UBM-Schothorst szakmai együttműködés előnyei
Dr. Gyenis József, PhD, takarmányozási szakértő, UBM Feed Kft.
10.50 SFR „Advenced Feed Package” legújabb brojler kutatási eredményei
Dr. Piero Agostini, baromfi szaktanácsadó, Schothorst Feed Research
11.30 Aktualitások a baromfi ágazatban
Dr. Molnár György, mezőgazdasági titkár, Baromfi Termék Tanács
12.00-13.30
13.30 A termékenységet és a keltethetőséget befolyásoló tényezők és hatásuk a csibeminőségre
Dr. Liptói Krisztina, tudományos igazgatóhelyettes, tudományos főmunkatárs, Haszonállat-génmegőrzési Központ,
Dr. Végi Barbara, tudományos főmunkatárs, Haszonállat-génmegőrzési Központ
14.00 A mikrobiom szerepe a telepi kórképek kialakulásában
Dr. Szabó Levente, baromfi egészségügyi szakállatorvos
14.40 Campylobacter a baromfi ólban, Campylobacter az asztalunkon
Molnár Andor, PhD; tudományos munkatárs, Pannon Egyetem, Georgikon kar
15.10 A baromfi nevelő épületek mikroklímájának hatása a termelési eredményekre, a leggyakrabban elkövetett szellőztetési hibák
Stefán György, baromfi technológiai szaktanácsadó
15.40 Szakmai díjátadó
16.00 Nyereménysorsolás
16.10 Kérdések és válaszok, zárszó
16.30-19.00 Szabad program
19.00 Svédasztalos vacsora

baromfi szakmai nap