UBM BAROMFI SZAKMAI NAP
A sikersorozatunkat folytatjuk
Ideje: 2018. május 9.
Helye: Mórahalom, Colosseum Hotel
2017 a baromfiágazat mozgalmas éve volt. A vágóbaromfi és az étkezési tojás ÁFÁ-jának csökkentése, kedvezően hatott. Az Európán végigszáguldott madárinfluenza hatása alól a hazai víziszárnyas ágaztat sem tudta kivonni magát. A madártetű atka ellen használt, tiltott Fipronil Magyarországon csak kevés istállóban volt megtalálható, ám a tojáspiacot mégis tönkretette. A termelés nagyarányú koncentrációja a munkahelyek tömeges elvesztésének veszélyével jár – szól a Baromfi Termék Tanács tömör értékelője.
A baromfipiac, a támogatások, a fejlesztések, a beruházások időszerű kérdései, a genetika, az állategészségügy, a termékelőállítás gazdaságosságát alapvetően meghatározó takarmányozás összefüggései foglalkoztatják a baromfiszakmát.
A közérdeklődés középpontjában álló témák, rangos előadók szerepelnek a nagy érdeklődéssel várt Baromfi Szakmai Napunkon.
Program
9.00-10.00 | Érkezés, regisztráció |
10.00 | Köszöntő Bustyaházai László , ügyvezető igazgató, UBM Feed Kft. |
10.10 | Az UBM Feed Kft. baromfiágazatának ismertetése, stratégiájának bemutatása Fülöp Péter, kereskedelmi igazgató, UBM Feed Kft. |
10.30 | UBM-Schothorst szakmai együttműködés előnyei Dr. Gyenis József, PhD, takarmányozási szakértő, UBM Feed Kft. |
10.50 | SFR „Advenced Feed Package” legújabb brojler kutatási eredményei Dr. Piero Agostini, baromfi szaktanácsadó, Schothorst Feed Research |
11.30 | Aktualitások a baromfi ágazatban Dr. Molnár György, mezőgazdasági titkár, Baromfi Termék Tanács |
12.00-13.30 | |
13.30 | A termékenységet és a keltethetőséget befolyásoló tényezők és hatásuk a csibeminőségre Dr. Liptói Krisztina, tudományos igazgatóhelyettes, tudományos főmunkatárs, Haszonállat-génmegőrzési Központ, Dr. Végi Barbara, tudományos főmunkatárs, Haszonállat-génmegőrzési Központ |
14.00 | A mikrobiom szerepe a telepi kórképek kialakulásában Dr. Szabó Levente, baromfi egészségügyi szakállatorvos |
14.40 | Campylobacter a baromfi ólban, Campylobacter az asztalunkon Molnár Andor, PhD; tudományos munkatárs, Pannon Egyetem, Georgikon kar |
15.10 | A baromfi nevelő épületek mikroklímájának hatása a termelési eredményekre, a leggyakrabban elkövetett szellőztetési hibák Stefán György, baromfi technológiai szaktanácsadó |
15.40 | Szakmai díjátadó |
16.00 | Nyereménysorsolás |
16.10 | Kérdések és válaszok, zárszó |
16.30-19.00 | Szabad program |
19.00 | Svédasztalos vacsora |