Hypor MG 8811 Maxing Capacity Opgefrist HR 2

Jobb takarmányértékesülés, nagyobb nyereség a zsebbe

Elméletben a sertéstartásból származó profitunk fokozásának titka egyszerű: kevesebbet költve többet keresni. Ugyanakkor a mindig növekvő takarmányköltségeket feletetve az eredményesség határáig, ezt könnyebb kimondani, mint megtenni. Valójában annak van értelme, ha nagyobb, soványabb sertést hizlal, miközben kevesebbet költ a takarmányra. Ha ez lehetetlennek tűnik, így is volt… míg fel nem tűnt a Hypor Magnus. Hatékony színhús-kihozatalával a nagy súlyig, csökkenő állatonkénti takarmányköltségével, illetve alacsonyabb reziduális takarmányköltségével a Hypor Magnus segít Önnek új utakat törni, pénzügyi összeomlás helyett.

Hatékony színhúskihozatal a nagy vágósúlyig

Ha az észak-amerikai ipart tekintjük, a vágott féltest tömege évről évre növekszik. Szelekciós programjaink arra irányulnak, hogy az állatok hosszabban érjenek el színhús-gyarapodást, a zsír felhalmozása helyett.

Dr. Patrick Charagu
Senior genetikus, Hypor

Hypor1„A Magnus még nagyobb testtömeg esetén is sovány marad, így jobb takarmányértékesülést érhetünk el, miközben az állatok tovább gyarapodnak, erre nem minden kanvonal képes.” A Magnust összehasonlítva a versenytársakkal világos, hogy a Magnus jobb takarmányértékesülést ér el, mint a többi kanvonal (ld. az alábbi 1. ábrát).

Mivel meg tudjuk őrizni a sovány húsra gyarapodást, Ön olyan gyarapodásra költi a pénzét, amely megtérül a vágóhídon. Ez „győztes-győztes” felállást jelent a termelőknek, amely jövedelmező lépés a Hypor Magnusra átállással.

Csökkent sertésenkénti takarmányköltség

Mivel az átlagos telep kiadásainak 65-70%-a a takarmányra megy el, annak lehető legjobb kihasználása nem csak értékes, de életbevágó. Kísérletről kísérletre a Hypor Magnus jobb takarmányértékesülést mutat, mint a versenytársak. Ha csak a takarmányköltségeket nézzük, ez Önnek akár 3,11 USD (2,61 euró) megtakarítást jelent sertésenként a 25-130 kg közötti gyarapodási időszakban. Ha ezt beszorozza az Ön által etetett sertések számával évente, jelentős megtakarítás jön össze.

A takarmányértékesülés javításával csökkenti az egy kilogramm sertéshús előállításához szükséges takarmányt.

José Ángel Pedrido Rey
Vevőszolgálat Spanyolország, Portugália

„Ennek eredményeként a Hypor Magnus a versenytársakkal azonos vágósúlyt ér el, miközben a termelő kevesebbet költ a takarmányra, amely a fajtát odáig hizlalja”, mondta José Ángel Pedrido Rey. „Ez a hozzáadott hatékonyság lehetővé teszi azt is, hogy a sertések jobban kihasználják az alternatív, olcsóbb takarmány-összetevőket, amely további előnyt jelent az Ön üzlete számára.”

Az eredményesség javulása mellett a kevesebb felhasznált takarmány a Föld létéhez is hozzájárul. A takarmány előállításához szükséges erőforrások csökkentésével, valamint a trágyatermelés és kibocsátás csökkentésével a Hypor Magnus valójában csökkenti az Ön környezeti lábnyomát.

Alacsonyabb reziduális takarmányfelvétel (RFI)

Magnus_x_libra_2_width-820A reziduális takarmányfelvétel csökkentésének fő szempontja a tenyésztés a hatékonyabb sertésekre. A hátszalonna és a napi tömeggyarapodás mérésével megbecsülhetjük, mennyi takarmányra lenne szüksége az adott sertésnek, és ezt összehasonlíthatjuk az aktuális takarmányfelvételével egy adott hátszalonna-vastagságra vagy testtömegre. Az általunk elvártnál kevesebb takarmányt fogyasztó sertések hatékonyabbak, és ezért jobb a reziduális takarmányfelvételük.

A sertések reziduális takarmányfelvételéből származó különbségek származhatnak például abból, hogy a sertések mennyi energiát fordítanak a metabolizmusra vagy az aktivitásukra, vagy hogy milyen hatékonyan emésztik meg a takarmányt.

Konrad Broekman
Senior genetikus – Észak-Európa és Ázsia, Hypor

„A Magnus esetében sok éve a takarmányértékesülésre és a reziduális takarmányfelvételre szelektáltunk, hogy hatékonyabbá tegyük a fajtát. A többszáz takarmányozási állomás napi takarmányfogyasztási adatainak és testtömegméréseinek köszönhetően kibővítettük megfigyeléseinket és adatainkat, melyekből meríthetünk” – mondta Broekman.  „Ez lehetővé teszi a precíz előrejelzést arról, hogy mely sertések hatékonyabbak, és a folyamat során melyek növelik genetikai előrehaladásunkat.

Teljes rendszer jövedelmezőség

Csak három szó, de a „teljes rendszer jövedelmezőség” rengeteget elárul a Hypor elhivatottságáról partnerei felé, és a Hypor Magnussal meg tudjuk tartani ígéretünket.

LIBRASTARCONSTel_width-820

„A sertésárakat nem a termelő, hanem a piac határozza meg”, mondta José Ángel Pedrido Rey. „Miután nem képesek befolyásolni a jövedelmüket, a termelőknek meg kell találniuk a költségcsökkentés lehetőségét. Ha ezt megteszik, javítják saját helyzetüket és a vágóhíd pozícióit is, ez az, amiről a teljes rendszer jövedelmezőség szól.

A Hypor részéről mind arra törekszünk, hogy képessé tegyük partnereinket, hogy lehetőségeikhez mérten a lehető legnagyobb jövedelmet érjék el, a lehető legfenntarthatóbb módon. Végül is, ha Ön pénzt takaríthat meg, miközben kiveszi a részét a bolygó megmentéséből, miért ne tenné?