NÉVJEGY

 

FUCHS Zsolt

 

A Fuchs Tojástermelő, Kereskedő és Szolgáltató Kft. családi vállalkozás tulajdonosa.
Termékeiket a meghatározó élelmiszerüzletekben közmegelégedésre árusítják. A „Rókás Emblémájuk” minőséget garantáló névjegyük.
A kitűnő stressz-és technológiatűrő Tetra SL és a Hy-Line, barnahéjú tojást termelő hibridekkel dolgoznak.
A tojástermelésük felfelé ívelő pályára állt: az idén mintegy 35-40 millió tojást állítanak elő.
A közelmúltban a Győrszemerén átadott telepükön új tojást termelő üzemet építettek.

 

UBM-mel közös új, nemzetközi színvonalú takarmányozási technológia

– A koronavírus alakította helyzetünkben a dolgozóinkat védő, szigorú biztonsági rendszert léptettünk életbe. A mi termelési technológiánkban a munkahelyek lényegében elkülönülnek egymástól, az emberek alig, alig találkoznak. Ez a helyzet eleve meghatározza a vírus ellen védekező lehetőségeinket és feladatainkat.
A telepi baromfiegészségügyi-, járványvédelmi technológiánk a kezdetektől szigorú és bevált rendszer szerint, eredményesen működik. Ennek megtartása alapkövetelmény. E téren tehát új feladatunk nincs.

Az élelmiszerellátás és élelmiszerlánc egyik szereplőjeként mondhatom, hogy a koronavírus-fertőzés kezdetén a felvásárlási láz és a húsvéti ünnep ugyan okozott némi gondot, ám azóta az értékesítés – szigorú rendszabályokkal, de – összességében rendben folyik. Az input termékek árainak növekedése és a szállítás feszessége a termelési költségekre – nyilvánvalóan – kihat.

Győrszemerén az új cégünk, a Fuchs Agrár Kft. az új korszerű megoldások sorával tojástermelő üzemet épített.

A 600 millió forintos beruházást 120.000 m²-es területen valósítottuk meg, szabadtartásos technológiával.
A nemzetközileg is különleges takarmányozási rendszerünk két új eleme az osztott takarmányozás és a gyógyfüvekkel dúsított abrak etetése.

A tojótyúkok tápláló anyagszükséglete a napszakokban változik, ezért a takarmányaik beltartalmát ennek figyelembevételével állítjuk össze. Méréseink szerint az állatok optimális adagokat vesznek fel, tápanyagokat elsősorban fehérjét takarítanak meg, gazdaságosabban termelnek. A biológiai és az ökonómiai hatékonyság között egyértelműen pozitív a kapcsolat, ez az összefüggés itt is érvényes.
A – hangsúlyozom – kiváló minőségű takarmányhoz adott magyar termesztésű gyógynövénykeverék a tojás íz-aroma tartalmát, biológiai értékét gazdagítjuk.

Végülis a Fuchs tojás Róka Emblémájával különös élvezeti értékű, barnahéjú, extra tojást küld a piacra.

A most már nagyüzemi körülmények között folyó módszerünket nem vetjük véka alá.
Bemutató üzem vagyunk, kis csoportokban állunk az érdeklődők rendelkezésére. Amennyiben a vírushelyzet engedi –amiben nagyon bízunk – első alkalommal június végén, azután folyamatosan tervezzük ezeket a bemutatókat.
Az imént vázolt takarmányozási módszerünk kidolgozásában az immár 15 éves partnerünkkel, az UBM-mel dolgozunk együtt. Mondhatni ez természetes, hiszen szinte a kezdetektől ár-érték arányon tőlük vásároljuk a kiváló minőségű takarmányainkat. Eközben nem felejtjük, hogy 2010-ben, a válságos napokban a kilátástalan vörösiszap-katasztrófa idején, a válságos napokban egyedül az UBM-től kaptunk érdemi segítséget. Kölcsönösen előnyös együttműködésünk azóta is tart.

Most is nehéz napokat élünk át, de a szigorú járványegészségügyi előírások megtartásával cégünknél folyik az élet, a munka.

Új megoldásokkal gazdagodunk és jelentkezünk.

Bizakodunk, előre tekintünk!