Kiváló partnerünk a GALLICOOP

Új pulykafeldolgozó

 

A Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. 282 millió forintos támogatást kapott a koronavírus járvány miatt létrehozott, kormányzati versenyképesség-növelő programból.

A vállalati saját ráfordítással összesen 582 millió forint értékű exportorientált energetikai fejlesztést és gépbeszerzést valósítanak meg.

A hamarosan elinduló fejlesztés keretében 1.200 kWp teljesítményű napelemes kiserőművet építenek a gyár tetőfelületeire, melyeken összesen 4 ezer polikristályos napelem gyűjti össze a napenergiát. Ezzel évente 1.320.000 kWh energiát termelnek. A beruházás eredményeképpen a gyártáshoz felhasznált villamosenergia-felhasználásunk nagymértékben csökken, mely a termékek önköltségére kedvező hatást gyakorol. A csökkenő önköltségek versenyelőnyt jelentenek az egyre élesedő világpiaci versenyben.

A Gallicoop Zrt. az elmúlt 30 évben a térség és a magyar élelmiszeripar meghatározó szereplőjévé vált.

Európa-szerte 13 milliárd forint értékben exportálja termékeit.
Árbevétele 2019-ben elérte 35,9 milliárd forintot. A teljes integrációban több mint 2 ezer munkavállalónak biztosítanak megélhetést. A termékeit a belföldi értékesítés mellett Európa szinte minden részébe exportálja 13 milliárd forint értékben.

A Gallicoop Zrt. a hazai piac legnagyobb zárt rendszerű pulykahús-termelő integrációjával rendelkező vállalata, amely évente 8 ezer tonna húskészítményt, 8 ezer tonna panírozott terméket gyárt, és 40 ezer tonna pulykát dolgoz fel.

Folyamatos fejlesztései révén a vállalat ma a térség legnagyobb foglalkoztatója.

A folyamatosan fejlődő vállalat célja, hogy hosszú távon és fenntartható módon állítson elő egészséges magyar élelmiszereket. Ennek egyik sarokköve a gyártáshoz szükséges energia, amelynek emelkedő ára napjainkban a termékek önköltségének egyre nagyobb hányadát teszi ki, tehát az energiaellátást is meg kell változtatni.

Termékei előállításához a cég jelentős mennyiségű UBM takarmányt etet.

F. K.