Az UBM és az Agromix összefogása a takarmánygyártás területén

Az UBM Csoport 51 százalékos részesedést szerzett Északkelet-Magyarország és Nyugat-Románia egyik vezető takarmánygyártójában, a mátészalkai székhelyű Agromix Kft.-ben. Az együttműködés célja, hogy a két vállalat hatékonyan terjeszkedhessen tovább együtt a régióban. Nyíri Mihály Úr az UBM Csoport felkérésére az Agromix ügyvezetője és kisebbségi tulajdonosa marad, személye továbbra is meghatározó lesz mind a társaság stratégiai, mind operatív irányításában. Az UBM és az Agromix célja változatlan: a régióban tevékenykedő állattartók lehető legjobb minőségű és legmodernebb takarmányipari termékekkel való kiszolgálása.

Az Agromix az anyavállalattal és annak érdekeltségeivel együtt közép-európai léptékben is meghatározó takarmánygyártó társasággá válik, mintegy évi félmillió tonna késztakarmány és egyéb takarmányipari termék értékesítésével.

Horváth Péter, az UBM vezérigazgatója: „Örömünkre szolgált, hogy Nyíri Mihály személyében olyan stratégiai partnerre találtunk, akivel közösen növelhetjük jelenlétünket az északkelet-magyarországi és a román takarmánypiacon. Az Agromix egy nagyszerű vállalat, hosszú időre visszatekintő ügyfélkapcsolatokkal, a legmodernebb gyártási kapacitásokkal és kiváló termékekkel. Az UBM és az Agromix mintegy két évtizedes üzleti együttműködése, a különböző piacokon szerzett közös tapasztalataink, valamint a Nyíri család és az UBM tulajdonosi körének hagyományai alapozzák meg a sikeres közös üzleti jövőt. Minden energiánkat és tudásunkat arra fordítjuk, hogy még magasabb színvonalon szolgáljuk ki takarmányfelhasználó ügyfeleinket a jövőben is. Külön öröm számunkra, hogy Nyíri Úr az Agromix ügyvezetője marad és a jövőben is számíthatunk a vásárlóinkkal kialakított remek kapcsolataira és szaktudására.”

Nyíri Mihály, az Agromix ügyvezetője: „Az UBM Csoporttal kialakított stratégiai együttműködésünk garantálja az Agromix további fejlődését és társaságunk piaci pozícióinak és ügyfélkapcsolatainak további megerősítését. Örömmel vállaltam el a vállalat további vezetését. Ügyfeleink számára az eddig megszokott magas termékminőség fenntartása mellett az UBM révén olyan további innovációkat tudunk majd biztosítani, amelyek eddig nem voltak számunkra elérhetőek. Eddig is minden erőnket beleadva dolgoztunk azért, hogy az Agromix a térség egyik legjobb takarmánygyártó vállalata legyen és ez így marad a jövőben is. Ahogy számomra, úgy az UBM számára is egyértelmű a cél, a legjobb szakembergárdával a legjobb szolgáltatást nyújtani a piacon.”

2019. január 8.

Horváth Péter,  UBM Csoport vezérigazgató
Nyíri Mihály, Agromix Kft., ügyvezető