HATÉKONYSÁG. FELELŐSSÉG. KÖRNYEZETKULTÚRA

NÉVJEGY

 

Dr. SZABÓ Viktor

 

Ügyvezető, Vidékfejlesztési- Agrár- és Kertészmérnök.
Köztiszteletű gépészmérnök édesapjával, Szabó Imrével vezeti a céget.
Az Amerikai Egyesült Államokban érettségizett.
A Debreceni Agrártudományi Egyetemen szerzett diplomát.
PhD tanulmányait követően 2016-ban doktorált.
Felesége, Veronika a cég gyümölcslé üzemének vezetője.
Bold Agro név fejlesztést, határozottságot, merészséget sugárzó agrárvállalkozást jelent.
Az Észak-Alföldön, Derecskén több mint 150 állandó- és ugyanennyi időszaki – főként derecskei –munkatárssal gazdálkodó családi vállalkozás Magyarország egyik leghatékonyabb, száz százalékban magyar tulajdonú gazdasága.
2019-ben övék a Magyarország Legszebb Birtoka kitüntető cím.
Szakmai munkájuk elismerését jelzi a Magyar Agrárgazdasági Minőségdíj, a Kiváló Magyar Élelmiszer Védjegy, a Kiváló Minőségű Sertéshús Védjegy és a környezettudatos gazdálkodásért elnyert Greennovációs Nagydíj.

Az UBM Gyémánt Partner Díjjal köszönte meg munkájukat.

 

– A gazdaságunkban évek óta szigorúan megkövetelt állategészségügyi, technológiai- és higiéniai fegyelem a koronavírus elleni védekezéshez is biztos alapot adott.

A dolgozók, az öltözők- és étkezőhelyek fertőtlenítése, a személy-, a gépkocsiforgalom szigorított rendtartás szerint történik.

Állattartó telepeinken megszerveztük a kétműszakos munkát. Jólesően, az elismerés hangján mondom, hogy munkatársaink a veszélyes helyzetben is partnereink voltak ebben a nem mindennapi, akár bentalvással járó munkarendben.

Ez a megértő magatartás a dolgozóink iránti figyelmünk, a kölcsönösen előnyös kapcsolatunk eredménye.

Mintegy öt évvel ezelőtt a korábbinál is  tudatosabban kezdtünk el foglalkozni munkatársaink helyzetével, a munkaköri légkőrrel. A vállalati kultúrafejlesztés keretében első lépésként felmértük a dolgozóink véleményét.  Név nélkül kérdőíveket töltettünk ki munkacsoportokra bontva.

A válaszokat szakemberek segítségével elemeztük és megállapítottuk, hogy mely munkaterületeken, hol vannak a legnagyobb elmaradások a munkatársaink elvárásaihoz, igényeihez képest. Azóta is ennek figyelembevételével naprakészen építjük és nyomon követjük munkatársi kapcsolatainkat.

Ma anyagilag, erkölcsileg elismert főként környékünkbeli emberek dolgoznak a Bold Agronál.

Az elkötelezettség, a szakmai tudás és a minőségi munka iránti igény alapján lényeget kifejező jelmondatunkká lett: hatékonyság, felelősség, környezeti kultúra.

A Bold Agro több lábon álló gazdaság.

Fő üzemágunk az állattenyésztés, a növénytermesztés, a gyümölcstermesztés, gyümölcslé gyártás és a vendéglátás.

Növénytermesztési ágazatunk 1300 hektár szántóterületen – a természeti adottságainkhoz igazítva –kukoricát, árpát, termel elsősorban állataink takarmányozására.

A legkorszerűbb technológiai elemekre alapozott komplex növénytermesztési rendszerünk a környezettudatos gazdálkodást, a vízháztartást és a talaj termőképességének javítását segíti.

180 hektár korszerű gyümölcsösünkben főként almát és meggyet termelünk, aminek a legjavából gyümölcsleveket készítünk és forgalmazunk DÉR Juice márkanéven.

A Derecske Alma elnyerte Hortico termék-nagydíjat.

A vendéglátó ágazatunk, a nagy népszerűségnek örvendő Almavirág Éttermünk a vírus idején szünetelt, ám a személyzet, a szakácsok, a pincérek nem maradtak munka nélkül, a gyümölcsösben fákat telepítettek és a jégháló rendszert szerelték össze.

Takarmányozási technológiánk szervezésében hosszú évek óta, a kölcsönös bizalom alapján az UBM-mel dolgozunk együtt. Kiváló minőségű premixeket, fehérjehordozókat, malactápokat vásárolunk a cégtől. Közös kísérleteket állítunk be, egyedi recepteket állítunk össze.

Az UBM  felkészült, megbízható, kitűnő partnerünk.

A sertéstenyésztésünk mintegy két évtizede tette meg kezdő lépéseit és mostanra modern, hatékony

fő üzemágunkká fejlődött.

3300 kocával dolgozunk. Évente 110 ezer kiváló vágótulajdonságokkal rendelkező hízósertést értékesítünk.

Az országos rangra emelkedett sertéságazatunk alapjait édesapám hollandiai tanulmányútjának fő tapasztalatai vetették meg: hogyan lehet a sertéstartást másként és jobban is csinálni? E kérdésre válaszolva több évvel ezelőtt alakítottuk ki és alkalmazzuk a „Komforthús Programunkat”. Sikerének egyik kézzelfogható eredménye és elismerése a „Kiváló Minőségésű Sertéshús (KMS) védjegyünk.

A szakmai elismerés mellett számunkra a legfontosabb értékmérő a fogyasztóink, vásárlóink elégedettsége. Ez a védjegy garantálja és hangsúlyozza, hogy termékünk megbízható, GMO-mentes gabonával etetett sertéseinktől származó egyedi, zamatos ízvilágú élelmiszer.

Az ördög a sertéstenyésztés részleteiben rejlik. Nem elég figyelni, irányítani, vezetni a fialtatás, a malac- és süldőnevelés, a hízlalás munkafolyamatait. Emellett mi mindent regisztrálunk, mérünk és elemzünk. Tapasztalatunk: amit mérünk, az javul.

A sertéságazat hazai és világpiaci helyzetét igyekszünk naprakészen figyelni. Ez különösen fontos a koronavírus idején.

Természetesnek tartjuk, hogy közvetlen környezetünk és a környékbeli települések közösségeinek életében ott vagyunk, az igények és lehetőségeink szerint segítjük a törekvéseiket. Támogatjuk a helyi közösségeket, a hagyományőrző farsangi bálokat és aratónapokat, a gyermekművészeti csoportokat, a jótékonysági rendezvényeket és a sportot. Mindazokat az eseményeket, amelyeket az emberek fontosnak tartanak, ahol művelődnek, szórakoznak, jól érzik magukat, kikapcsolódnak.

Bővítjük szakmai műveltségünket, folyamatosan tanulunk.

A Debreceni Agrártudományi Egyetemmel és más tudományos intézetekkel, nemzetközi rangú szaktanácsadókkal folyamatos a kapcsolatunk,. Az egyetemről évente több hallgató jelentkezik hozzánk gyakorlatra, újabban duális képzésre. PhD hallgatók kutatásához gyakorlati terepet biztosítunk, diplomadolgozataikat készítő hallgatókat fogadunk.