Már évek óta fontolgattam, hogy meg kellene próbálni ezt a pályázatot, amit idén 8. alkalommal hirdet meg az EMMI, és ebben az évben bele is vágtam. A nyári UBMes napközis táborunkra szerettem volna némi támogatást szerezni, valamint elismertetni azt, hogy az UBM-nél igen jelentős családbarát jelenségek vannak (Családi Nap, kismamákkal való kapcsolattartás, jól felszerelt konyha, látásvizsgálat, megbeszélés szerinti rugalmas munkaidő-beosztás, szükség esetén gyerkőccel való „bentdolgozás”, személybiztosítás, stb.).

Június végére kellett beadni egy elég összetett pályázati anyagot (16 oldalas), amiben nagyon részletes adatokat kértek a munkavállalók nemek és korok szerinti megosztásában (30 év alattiak, 30-45, 45-55 és 55+ évesek, ezeken belül is külön férfiak és nők) az alábbiakról:

  • a teljes- és részmunkaidősökről
  • a foglalkoztatás jellegéről
  • a végzettségekről
  • a fluktuációról részletesen
  • a gyerekek számáról, stb.

Valamint írni kellett egy fogalmazást, hogy miért is tartjuk magunkat családbarátnak, és miért és mire is pályázunk.

Október 4-én hívtak fel az EMMIből, hogy nyertünk, de csak ennyit árultak el, és kérték, hogy legyünk jelen az ünnepélyes díjátadón, 2018. október 8-án délelőtt az Óbudai Egyetemen.

A díjátadón kiderült, hogy 141 pályázat érkezett be, ebből 48 kapott díjat. A 48 díjazott közül 25 költségvetési szerv, és nyert még 9 kisvállalkozás, valamint 7 közép- és 7 nagyvállalat. Összesen 75 millió Ft volt a pályázati keretösszeg. A középvállalati kategória 7 nyertese közül pedig az egyik az UBM – és egyedül mi kaptuk meg az igényelt összeg 100 %-át! (Igaz, a mienk volt a legszerényebb összeg is.)

Az oklevél mellé még járt egy fémtábla, amit kifüggeszthetünk, és ami hírül adja, hogy ez egy CSALÁDBARÁT MUNKAHELY.

szerző: Tóth Orsolya

díjátadó2_1

csaladbaratmunkahely9CSHU