We are in the ELITE

2017-ben hét magyar vállalat vezetője indította el a Budapesti Értéktőzsde és a Londoni Tőzsde Csoport leányvállalataként működő ELITE közös vállalatfejlesztési programját. A BÉT stratégiájával összhangban az ELITE Program célja, hogy nemzetközi színvonalú képzést nyújtson olyan magyar vállalatoknak, melyek később akár egy tőkepiaci forrásbevonást is sikerrel megvalósíthatnak.

Nemrég zárult le a kétéves oktatási szakasz, amely a cégvezetők időbeosztására való tekintettel főként online zajlott.

Emellett évi három-négy személyes jelenlétet igénylő londoni és budapesti workshopot tartottak, így nemzetközi környezetben nyílt lehetőség a tudás megszerzésére és a jövőbeni üzleti kapcsolatok megalapozására. A képzés mostani lezárásával azonban a cégek kapcsolata nem szakad meg az ELITE-tel és a többi ELITE vállalattal, a közösség részesei maradnak továbbra is és élvezhetik annak addicionális előnyeit, mint üzletszerzési lehetőség, kapcsolatépítés, részvétel networking rendezvényeken, valamint talán legfontosabbként potenciális befektetőkkel is találkozhatnak.

A képzés keretében olyan témákat dolgoztak fel a résztvevők, mint például a stratégiaalkotás, az innováció, a növekedés lehetőségei nemzetközi színtéren, a különféle szervezetirányítási modellek, a tőkebevonási lehetőségek (hitel, uniós pályázat, kockázati tőke, magántőke, tőzsdei forrásbevonás), valamint a munkavállalók ösztönzése. Emellett a vállalatok tovább mélyíthetik pénzügyi ismereteiket, üzleti tervek készítésével foglalkoztak, valamint a marketing, a kommunikáció és a PR eszközeit is megismerhették – mindvégig a valós, mindennapi problémákat szem előtt tartva. A képzés hozzájárult ahhoz, hogy a vállalkozás értékteremtő folyamatai igazodjanak a finanszírozási és üzleti partnerek igényeihez. A kétéves Program végén a résztvevők egy nemzetközi környezetben mozgó befektetői kör által elfogadott üzleti tervet is készítettek.

This post is also available in: Hungarian Romanian Croatian Slovak Polish Serbian