Naši pogoni

Környe – Mješalica stočne hrane

2004-ben került a cégcsoport tulajdonába az akkor már másfél éve bezárt Környei Takarmány Üzem (KTÜ), amely a fejlesztéseket követően mára az eredeti állapothoz képest duplázott kapacitással működik. Az elmúlt időszakban elvégzett folyamatos beruházásoknak köszönhetően környei üzemünk a minőségi takarmánygyártás helyszínévé vált. Az üzemben jelenleg sertés, kérődző, továbbá brojler, pulyka, árutermelő – és szülőpár, jérce-tojó- víziszárnyas takarmányokat és koncentrátumokat gyártunk, ömlesztett és zsákos kiszerelésben. Jelenleg 30 ezer tonna takarmánykeveréket állítunk itt elő évente, morzsázott, granulált és dercés formában. A takarmánykeverő közel 25 ezer tonna raktárkapacitással rendelkezik, mely kiegyensúlyozott és biztonságos alapanyag-ellátást biztosít a takarmányozáshoz.

KÖRNYEI POGON ZA PREMIKSE I MJEŠAONA STOČNE HRANE

Környe -Pogon za preradu soj

Az UBM cégcsoport beruházásainak keretében jött létre a speciális gyártástechnológiára épülő szójabab feldolgozó üzem Környén, amely 2012-ben kezdte meg tevékenységét. A projekt szakmai elhivatottságunk részét képezi, melynek megvalósításával a hatékony takarmányozás megteremtésében kívánunk segítséget nyújtani a hazai állattenyésztési
ágazat számára.

Ahhoz, hogy a takarmány állati termékké történő transzformációs hatásfokát jelentősen javítani tudjuk, magas biológiai értékű alapanyagokban kell gondolkodnunk. Ezen oknál fogva, egy olyan szójabab kezelési eljárást alakítottunk ki, amely lehetővé teszi, hogy a tradíciós feldolgozási metodikákhoz képest alacsonyabb hőmérsékletet, és rövidebb kezelési időtartamot alkalmazzunk. Eredményül jelenleg olyan egyedülálló full-fat szójatermékeket kínálunk mind a kérődző, mind pedig a monogasztrikus állatok számára, amelyek antinutritív és antienzimatikus anyagoktól mentesek, mindemellett kiváló aminosav és zsírsav emészthetőséggel rendelkeznek. A rentábilis állati termék előállítás lehetőségeinek megteremtése mellett célunk továbbá az európai agrárpolitikát figyelembe véve, genetikailag módosított szervezetektől garantáltan mentes szójatermékek biztosítása, így üzemünk alapanyag ellátását kizárólag jó minőségű, GMO-mentes szójabab képezi.

UBM Soypreme üzem

Környe – Pogon za premikse

A környei premixüzem átadásával Kelet-Közép-Európa legkorszerűbb létesítményét integráljuk a takarmánygyártás vérkeringésébe. A gyártói kapacitása (5 tonna/óra) és műszakonként 6 képzett munkatárs lehetővé teszi, hogy egyedüli gyártóként elláthassuk a Kárpát-medence (7-8000 ezer tonna/év) takarmánygyártásának 0,5%-os premix szükségleteit. Büszkék vagyunk arra, hogy az átgondolt, teljesen automatizált gyártási folyamat kialakításával és szigorú minőségbiztosítás (QS) mellett, zárt vonalkódos rendszerrel tudjuk garantálni a teljes nyomonkövethetőséget az alapanyag beszerzéstől a késztermék felhasználásáig. Az üzemünkben – igazodva a piaci igényekhez – a premixgyártás széles skáláját (0,1% – 5%) tudjuk biztosítani minden haszon- és hobbi állatfaj összes korcsoportjának részére.

A vállalati rendszerbe integrált gyártástervezés és készletgazdálkodás lehetővé teszi az egyedi, partnerre specifikált formulák elkészítését és legyártását, amely által több ezer recept és több száz alapanyag biztonságos kezelésére nyílik lehetőség. Ezen felül pedig kiemelkedő szakmai csapatunk is biztosítékot nyújt arra, hogy a jövőben a premix-előállítás meghatározó szereplőjévé válhassunk.

KÖRNYEI POGON ZA PREMIKSE I MJEŠAONA STOČNE HRANE

Szeleste – tvornica stočne hrane Szeleste

Az UBM Agro Zrt. a szelestei takarmánykeverőt 2013 decemberében vette meg a Pannon Pulyka Kft.-től. A keverőüzem a Vas megyei Szeleste községben található. A takarmánykeverő 130 000 tonna kapacitású. Ezt a kapacitást az UBM Csoport jelenlegi vevői köre, valamint a tervezett jövőbeni vevői kör szinte teljes mértékben ki tudja használni. A cél saját, prémium takarmány brand kialakítása. A hazai partnereken kívül első körben a horvát, majd az osztrák és a szlovén piac részére is kívánunk szállítani, így a vállalatot ott is jelentős szereplővé fejlesztenénk. A 2013 decembere óta tartó folyamatos működés bebizonyította, hogy mindez magasan profitábilis, amit a tervezett beruházással tovább lehet növelni.

SZELESTE MJEŠAONA

Szentes, Ma-Ka Kft. – Tvornica stočne hrane u Szentesu

2012 novemberében Szentesen kezdte meg működését Magyarország jelenleg legmodernebb takarmánykeverő üzeme. A több mint 2 milliárd forint értékű beruházás anyagi hátterét két magyar tulajdonban lévő cég, a HUNGERIT Zrt. tulajdonosa és az UBM Csoport biztosította pályázati forrás felhasználásával.
Célunk az volt, hogy kiváló minőségű takarmányt állítsunk elő a HUNGERIT Zrt. integrációjának, az UBM partnereinek, valamint azon állattartóknak, akik bizalmukkal megtiszteltek bennünket. A MA-KA Kft. takarmánykeverőjének létesítése során a ma elérhető legjobb, teljesen automata vezérlésű technológia került beépítésre. A termelési folyamatot műszakonként mindösszesen két ember felügyeli. Éves kapacitása több mint 150000 tonna késztáp gyártása. A napi tényleges kapacitás 500-550 tonna között mozog. A gyártási folyamatban több egyedi, speciális eljárás található, ami így együtt alkalmazva Magyarországon csak a MA-KA Kft. szentesi üzemében található meg. Ezeknek köszönhetően Partnereinknél olyan hatékony takarmányozás érhető el, amellyel versenyképesek tudunk maradni az állattenyésztés területén.

MJEŠAONA U SZENTES-U (MA-KA)

Mátészalka – Tvornica stočne hrane

Az UBM Csoport 51 százalékos részesedést szerzett Északkelet-Magyarország és Nyugat-Románia egyik vezető takarmánygyártójában, a mátészalkai székhelyű Agromix Kft-ben. Az együttműködés célja, hogy a két vállalat hatékonyan terjeszkedhessen tovább együtt a régióban. A telephely Mátészalkán, a Meggyesi úton, a Nyírbátor felé vezető 471-es főút mellett helyezkedik el, ill. itt található a takarmánygyártó-és terményszárító üzem, és a raktárbázis is. A takarmánygyártás magában foglalja a brojler csirke-, pulyka-, vízi szárnyas- és sertés takarmánykeverékek teljes skáláját. Az üzem éves takarmánygyártási kapacitása hetvenezer tonna.

MJEŠAONA U MÁTÉSZALKA-I (AGROMIX)

Kerelőszentpáli – Tvornica stočne hrane (Rumunjska)

Az UBM Csoport, East Csoport és Oprea Avicom tulajdonában levő UBM Feed Romania SRL a térség agrárszektorának kiemelkedő beruházását valósította meg a Maros megyei településen. A 15,6 millió euró összértékű beruházással az ország legnagyobb független – nem saját integrációba gyártó – takarmánykeverő üzeme jött létre.

A kerelőszentpáli üzem 30 tonna/órás és 220.000 tonna/éves kapacitásával a régió egyik legnagyobb és Európa egyik legmodernebb technológiájával rendelkező takarmány gyártó létesítménye. A beruházást az ország és ezen belül az erdélyi régió piaci potenciálja is indokolta.

Az UBM Csoport magyarországi piacvezetőként olyan ágazati többlettudással rendelkezik a romániai versenytársakhoz képest, ami jelentős megkülönböztető kompetenciát jelent. Ehhez társul a helyi East Csoport piacismerete (ami a gabona, takarmány alapanyag és a késztáp piacokra is kiterjed), valamint az Oprea Avicom, mint takarmány felhasználó tapasztalata. Hárman így olyan beruházói csoportot alkotnak, mely a romániai takarmánypiac meghatározó szereplőjévé avathatja az UBM Csoportot. A takarmánykeverő képes baromfi, sertés és kérődző takarmányok előállítására dercés és granulált formában, valamint partner specifikus, egyéni receptúrák gyártására is. A gyártósorhoz automata zsákoló-, palettázó rendszer is csatlakozik, így az üzem a megrendelőt igény szerint ömlesztett vagy különböző méretű zsákos kiszerelésű termékekkel is ki tudja szolgálni. A zsákos termékek így hamarosan háztáji takarmányozásra is elérhetőek lesznek a kereskedelemben.

UBM pogon mješalice stočne hrane Tök

2016-ban került az UBM cégcsoport tulajdonába az Észak-Pest megyében található takarmánykeverő üzem. A tápvonalon a malactápszerek – Weanking termékek – dercés, morzsázott, granulált formában, zsákos kiszerelésben kerülnek a partnerekhez. A takarmányüzemben gyógyszeres premixek gyártása is engedélyezett. Méretéből kifolyólag egyedi üzemnek tekinthetjük, amely biztosítja a nagyüzemi gyártással szemben, a speciális vevő igényekhez igazodó termékek előállítását. A takarmánykeverő szakképzett munkatársai hatékonyan tudják támogatni a K+F kutatások során megalkotott termék-előállítást. A takarmánykeverő kapacitása 6000 tonna/év.

MJEŠAONA TÖK

Hernádcsány – tvornica stočne hrane (Slovačka)

Az UBM Agro Slovakia s.r.o. 2014. április 11- én kezdte meg szlovákiai tevékenységét. A cég legnagyobb beruházására 2018 októberében került sor, amikor a kassai vidék járásban, Kassától délre fekvő Hernádcsány (Čaňa) községben lévő takarmánygyártó üzemet megvásárolta. Mivel a jelenlegi takarmánykeverő 1978-ban lett átadva, az idő folyamán történt felújítások és beruházások ellenére az UBM Csoport eltökélt szándéka a keverő modernizálása, kapacitásának bővítése. A termelési folyamatban jelenleg 9 munkatárs vesz részt. Az alapanyag beszerzése 60%-ban Szlovákiából történik, az egyéb alapanyagokat, mint szójadara, premixek az anyacég biztosítja.

A termelés jelenlegi kapacitása 3000 t/hó, melyet 8-10 000 t/hó kapacitásra szeretnénk növelni, amivel megteremtjük a lehetőségét, hogy a helyi gabona termelőktől több alapanyagot vásároljunk fel. A szlovákiai termelőktől felvásárolt alapanyag 1500- 2000 t/hó mennyiségről 5000- 6000 t/hó-ra növekedne.
Az UBM Agro Slovakia s.r.o jelenleg az egyetlen cég, amely 4 ország – Románia, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia – partnerei részére termel és szállít.

MJEŠAONA ČANA (SK)