Az UBM Csoport innovatív gondolkodásmódját, előremutató cégfilozófiáját jellemzi, hogy a szelestei takarmánykeverő múlt év őszi átadása után idén újabb beruházást hajtott végre.

A Komárom-Esztergom megyei Környén adták át Európa egyik legmodernebb premix üzemét, amellyel egy újabb korszerű mezőgazdásági fejlesztést integráltak a takarmánygyártás vérkeringésébe. A gyártói kapacitása (5 tonna/óra) és a műszakonként 6 képzett munkatárs lehetővé teszi, hogy egyedüli gyártóként elláthassák a Kárpát-medence (7-8000 ezer tonna/év) takarmánygyártásának 0,5%-os premix szükségletét. Az átgondolt, teljesen automata gyártási folyamat kialakításával és a szigorú minőségbiztosítás (QS) mellett, zárt vonalkódos rendszerrel garantálni tudják a teljes nyomonkövethetőséget az alapanyag beszerzéstől a késztermék felhasználásáig. Az üzemben – igazodva a piaci igényekhez – a premixgyártás széles skáláját (0,1% – 5%) tudják biztosítani minden haszon- és hobbi állatfaj részére.

Több, mint premix!

terem1

Az ünnepélyes átadón több mint 250 meghívott vendég vett részt és hallgatta meg a színvonalas előadásokat. Varga Ákos, az UBM Trade igazgatósági elnöke néhány érdekes, hazánk mezőgazdasági tevékenységét meghatározó összefüggésre hívta fel a figyelmet. Előadásában kiemelte: az UBM olyan szolgáltatásokat szeretne nyújtani partnereinek, amely a legjobb termékeket a legnagyobb szakértelemmel és testhezálló finanszírozási megoldásokkal kínálja. Bustyaházai László, az UBM Feed ügyvezető igazgatója előadásában ismertette az UBM új beruházásait, kiemelve, hogy a cég nagy hangsúlyt fektet az innovációra, a világ legmodernebb technológiáinak alkalmazására. Ács Csaba, az UBM Feed Kft. műszaki- és beruházási igazgatója büszkén mutatta be a világ legmodernebb technológiai fejlesztéseit felvonultató premix üzemet. Az előadásokat Pócza Szabolcs az UBM Feed Kft. kutatás-fejlesztési igazgatója zárta, aki a premix üzem minőségbiztosítási rendszerét, a teljes nyomonkövethetőséget, ill. a cég magas szintű laboratóriumi szolgáltatásait mutatta be.

szalag2

A szinte már hagyományos ünnepélyes szalagátvágás után nagy érdeklődés kísérte az exkluzív gyárlátogatást, amellyel párhuzamosan a cég új laboratóriumát is meg lehetett tekinteni.