Színvonalas UBM előadás a Farmer Expón

Négy nap alatt 30 ezer látogatója volt Kelet-Magyarország legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállításának és vásárának, amely augusztus 15-18 között került megrendezésre a Debreceni Egyetem (DE) Böszörményi úti agrárcampusán.

A mintegy 300 kiállító 17 ezer négyzetméteren mutatkozott be a látogatóknak, ami a térség gazdasági erejét, agrárgazdaságának fejlettségét is mutatja.

A mostani kiállítás egyik központi témája a vízgazdálkodás volt. Az utóbbi években a megye agráriumának életét alapvetően ez határozta meg.

2019-ben és 2020-ban az országban bekövetkező vízügyi beruházások jelentős része, majdnem kétharmada Hajdú-Bihar megyét fogja érinteni, így ez egy jelentős siker és egy jelentős lehetőség is a megye számára.

A szakkiállítás és vásár legfontosabb küldetése, hogy szakmai információkat biztosítson az érdeklődőknek. Ennek két úton tudtak eleget tenni. Egyrészt az állatbemutatókkal, különböző állatfajokból felvezetések, bírálatok, fajtabemutatók és egyéb fajtákhoz kapcsolódó rendezvények, ill. szakmai rendezvény szervezésével. A baromfi konferencián dr. Zoltán Péter, Kihívások és trendek a világ baromfiiparában előadásával fontos, időszerű információkat osztott meg a nagyszámú szakmai érdeklődők között.

Az UBM Csoport ebben az évben is nagy szeretettel várta partnereit a főépületben kialakított, igényes standján.