Az UBM Csoport évek óta több olyan társadalmi szervezet, alapítvány mellé áll, amelyek elsőrendű feladatuknak tekintik a beteg, illetve hátrányos helyzetű gyermekek segítését. Évről-évre adományokkal, pénzügyi támogatással segíti cégcsoportunk a karitatív szervezetek munkáját.

Az UBM Csoport növekedésével párhuzamosan mind a vezetőségben, mind a dolgozókban felmerült az igény, hogy az eddigieknél komolyabban, tervezettebben és mindenki számára kiszámítható módon folytassuk társadalmi felelősségvállalásunkat.

Családbarát munkahely

Legfontosabb társadalmi célunk, hogy segítsük megélni a gyermekek számára a boldog, de gyorsan múló gyermekkort, és lehetőségeinkhez képest mi is járuljunk hozzá ahhoz, hogy a beteg vagy hátrányos helyzetű gyerekek körülményei javulhassanak, nehézségeik enyhülhessenek. Családbarát és gyermekközpontú munkahely vagyunk (2018-ban elnyertük a Családbarát Munkahely címet, 2020-ban a Családbarát Hely Bronz Fokozatát), és nem csupán címekben és plakátokon szeretnénk azok lenni, hanem valós tettekkel. Kiemelten támogatott alapítványunk, a Mosoly Alapítvány mellett több nonprofit szervezetet is segítünk rendszeresen.

 

 

A Mosoly Alapítvánnyal már 2012 óta kapcsolatban vagyunk. Támogatjuk őket és aktívan részt veszünk a közösen szervezett programokban, pl. a minden évben megszervezett Ultrabalaton futóversenyen. Magas színvonalú szakmaiságuk és hiánypótló tevékenységük számunkra példamutató, ezért úgy döntöttünk, hogy 2020-tól az együttműködést még biztosabb alapokra helyezzük, és Kiemelt Támogatói leszünk az Alapítványnak.

 

 

Támogatjuk a Déméter Alapítványt, ahol a csontvelő-átültetésen átesett gyerekek gyógyulási esélyeit azzal növelik, hogy a kicsik a gyógyulási folyamat ideje alatt a Szent László Kórház közelében, a Démétér Házban szüleikkel lehessenek, hiszen családjuk jelenléte fontos lelki támaszt nyújt számukra.

 

 

Hozzájárulunk a Csodalámpa Alapítvány tevékenységéhez, amely éves szinten 260-280 életveszélyesen beteg gyerek kívánságát teljesíti.

 

 

Kapcsolatban vagyunk a Teljes Élet Szociális Alapítvánnyal, amely évente több, mint 100 mozgás- és halmozottan sérült gyermeknek és fiatalnak kínál nyári tábotozási lehetőséget Söréden.

 

 

Nagy hangsúlyt fektetünk a helyi szervezetek, segítségre szoruló magánszemélyek támogatására is. 2020-ban 1 millió Ft-tal támogattuk a Pilisvörösvári Templom Téri Német Nemzetiségi Általános Iskola vizesblokk felújítását.

 

 

2020. decemberében szintén 1 millió Ft-tal segítettünk egy bajba jutott pilisvörösvári család életén, akiknek otthona tűzvész következtében megsemmisült.

 

 

2021-ben 1 millió Ft-ot adományoztunk a Pilisvörösvári Mentőállomásnak.

Emellett cégünknél egy ún. Társadalmi Felelősségvállalási Bizottság is alakult. A Bizottság tagjai negyedévente összegyűlnek és közösen döntenek az e célra elkülönített források allokálásáról. A támogatottak között találunk olyan szervezeteket, akiket rendszeresen segítünk, de vannak olyanok is, akiket kollégák ajánlanak, vagy akik közvetlenül fordulnak hozzánk segítségért. Fontos megjegyezni, hogy a bizottságot különböző beosztású és szakterületű kollégák alkotják, tehát a támogatás elosztásának kérdéseiben nem a vezetőség hozza a döntéseket.

Az előző évek példáját követve a jövőben is szeretnénk folytatni a jótékony tevékenységünket, annak érdekében, hogy a rászorulók segítségben részesülhessenek.

Szeretnénk hinni, hogy egy vállalat nem csupán az üzleti világ és a piac szereplője, nem csupán üzleti célokat és stratégiát kell megfogalmaznia és megvalósítania, hanem egyben társadalmi szereplő is, akinek pozitív szellemiséggel szerepet kell vállalnia a társadalmi egyenlőtlenségek enyhítésében, és erőforrásaival és energiáival a környezetét is, a környezetében élőket is kell szolgálnia.”

UBM Csoport

This post is also available in: English Román Horvát Szlovák Lengyel Szerb