A DOLGOZÓBARÁT BIZTOS MUNKAHELY A LEGNAGYOBB ÉRTÉK

NÉVJEGY

 

BÓDI LÁSZLÓ

 

Agrármérnök. Az első és mindmáig egyetlen munkahelyén a Tedej Zrt-nél, illetve a jogelőd Hajdúnánási Állami Gazdaságban kereken öt évtizede dolgozik, 36 éve a cégcsoport igazgatója -vezérigazgatója.
Felkészült munkatársaival országos rangú, elismert, korszerű, innovatív, környezettudatosan gazdálkodó vállalattá fejlesztette a több lábon álló Zrt-t.
Közösségkovácsoló személyiség.
A dolgozóik jólétének folyamatos jobbítása áll munkájának középpontjában.
„Az elkötelezett tedeji kötődésű dolgozó a legjobb munkaerő” – vallja.

– A vírusjárvány idején is tettük a dolgunkat csak jóval több fertőtlenítőszer fogyott. Szervezetten, körültekintően fertőtlenítünk, különös tekintettel az emberekre, a dolgozóinkat szállító buszainkra.

A személyforgalmat, a látogatásokat a legszükségesebbekre csökkentettük. A levelezés, az internet- és telefonforgalmunk emiatt viszont a szokásosnál jóval nagyobb.

Állattartó telepeinken megszerveztük a két műszakos munkarendet.

Az állategészségügyi előírások, a technológiai fegyelem szigorú megtartása a kezdetektől állattenyésztési ágazatunk engedményt nem tűrő követelménye. E téren a koronavírus-helyzet sem hozott új dolgokat.

Ilyen alapokon az afrikai sertéspestist telepeinktől mindez ideig távol tartottuk. A környezetünk vaddisznó-állományában sem tűnt fel a kórokozó.

A több lábon állás gazdálkodásunk alapja. Ennek előnyeit a nehezebb körülmények idején érezzük igazán.

A 6400 hektár – ezen belül 1000 hektár öntözött – területen gazdálkodó környezettudatos, innovatív cégünk fő üzemága az állattenyésztés. Közel 6000 szarvasmarhával, köztük 2000 holstein-fríz tejhasznú, továbbá húshasznú – limousin és charolais – tehénnel, valamint szaporulatával dolgozunk. Évente kereken 16  millió liter tejet termelünk, 600 tonna kiváló minőségű vágómarhát küldünk, nagyrészt exportpiacra.

A sertéságazat éves hús-kibocsájtása kereken 3400 tonna.

A növénytermesztésünk termékeinek nagyrészét az állattenyésztésben és a takarmánygyártó üzemünkben hasznosítjuk. A szükségleten felüli őszi búzát és kukoricát eladjuk. Vetésszerkezetünk egyre meghatározóbb növénye a lucerna, amelynek nagy részét szárítmányként feldolgozzuk.

105 hektáron gyümölcsöt – elsősorban almát, meggyet, cseresznyét, szilvát  – termelünk. A javából Magyar Termék Nagydíjat nyert gyümölcsleveket gyártunk.

A korszerű ültetvényünk, nagy kézimunka-igénye miatt jelentős szerepet játszik a munkaerő-foglalkoztatásban.

Építőipari-, folyékony műtrágya- és takarmánygyártó tevékenységünk, valamint a vidékünkre jellemző vadász-, lovas-, horgász és konferenciaturizmus teszi teljessé a termelési szerkezetünket.

Társaságunk 2019-ben is jó évet zárt, ami biztos alapot adott az idei gazdálkodási évünk indulásához.

Ilyen helyzetben ért bennünket, hozott különleges, kiszámíthatatlan változásokat a koronavírus.

Az állatitermékek felvevőpiaca,  egyes felmérések szerint március óta akár 30-40 százalékkal és nyomában a felvásárlási ár is jelentősen csökkent. Ennek hatásait természetesen mi is érezzük. Emiatt a tej- és a hús előállítási költsége nálunk is az önköltséghez közelit. További tartalékunk e téren gyakorlatilag nincs.

A limousin, a charolais és az utóbbi két évben a kék-fehér belga „befejező” kiváló fajtákra alapozott, magas színvonalú húsmarha ágazatunk lehet, hogy váltás előtt áll…

A húsmarhák viszonylag olcsó takarmányforrása a legelőfű, ám e téren jelentősek a gondjaink.

A korábban rizstermesztésre hasznosított mintegy 400 hektár – és akár duplájára bővíthető – legelőterületünk öntözésre alkalmas lehetne. A tereprendezés, a csatornarendszer, a Keleti főcsatornán érkező víz kivétele megoldható  lenne. Ám mivel e terület a természetvédelem része, ezért pillanatnyilag nem vonhatók intenzív legelőgazdálkodásba; nem öntözhető, tilos a vegyszerezés, a műtrágyázás. A  területet emiatt is káros, pusztító gyomok lepik el, termékvédelmi jelentősége is eljelentéktelenedik.

A vonatkozó rendelkezéseket, törvényi előírásokat természetesen kötelezően megtartjuk, ám eközben, keressük a kölcsönösen elfogadható megoldásokat, ésszerű javaslatokat teszünk, sorra, rendre adjuk be kérvényeinket és érvelünk.

A füves területek kezelését, gondozását, hasznosítását,  a szakszerű legelőgazdálkodás, a legeltetés segítheti.

A hangsúly a szakszerűségen, a megfelelő állatlétszám és a legelő állateltartó-képessége közötti összefüggés érvényesítésén van.

A túllegeltetett területeken gyomosodás, illetve a legeltetést jól tűrő fajok elterjedése várható.

Az alullegeltetés a magasabb füvek és a bokrok elszaporodásának kedvez.

Vagyis az elhanyagolt területek célszerű, értékteremtő legelőgazdálkodásához a kölcsönösen előnyök alapján szeretnénk hozzájárulni.

A termelési költségeket, végülis a jövedelmezőséget döntően meghatározó takarmánygazdálkodás a munkánk középpontjában áll. A aszámítógépes folyamatvezérlő HACCP rendszerben működő keveréktakarmány-gyártó üzemünk tevékenységében, takarmánygazdálkodásunkban biztosan számíthatunk az UBM-re. Kapcsolatunk még cégeink indulása idején, lassan 25 éve kezdődött.

Az UBM-es barátainkat akkor és most a nehéz időkben is szakmailag megalapozott, konkrét, világos programot ajánló partnereinknek tartjuk, sőt közös cégben is együttműködünk.

Áraik kölcsönösen előnyösek, versenyképesek. Az adott szó, a szerződéses feltételek és a szolgáltatásaik minősége garancia. Most a koronavírus-járvány idején is.

A dolgozóbarát Tedej a térség egyik legjelentősebb munkaadója. Megfelelő fizetés, szociális gondoskodás, az emberek gondjait megértő empátia, odafigyelés, a jólétük lehetőségeinkkel számoló folyamatos jobbítása munkánk alapja.

A vészterhes koronavírusos napokban is tapasztaltuk, hogy az elkötelezett tedeji dolgozó a legjobb munkaerő. Tudtuk, tapasztaltuk, hogy a nehéz időkben is számíthatunk a kereken 250 állandó dolgozónkra.

Jó remélnünk, hinnünk és tudnunk, hogy a közös erőnkre számíthatunk.

Összeadjuk a közös erőt!

A koronavírus új helyzetet teremtett. Több tekintetben szemléletváltásra, hangsúlyeltolódásra,a prioritások átrendezésére is gondolnunk kell.

Nem csupán a cégüknél, hanem a magánéletünkben is.

Jövőképünk változatlan: még korszerűbbé, hatékonyabbá, dolgozó-központúbbá építjük a Tedejt.

Ehhez a meglévő szakmai, szellemi, emberi erőforrásaink jobb kihasználása a feladatunk.

Szakmai felkészültség, tenni akarás, összefogás. Ezek az értékmérők lendítenek át a vírus hozta gondjaikon is.