Ha az UBM hív, érdemes elmenni.”

(Partnereink mondták)

UBM Sertés Szakmai Nap 

2019. október 10. Hotel Nautius, Gárdony

 

KRITIKUS HELYZET. A SERTÉSÁGAZATNAK TÖBBLET-FORRÁSOKRA VAN SZÜKSÉGE.

 

Minden eddiginél nagyobb érdeklődés: 170 partnerünk – tulajdonosok, gyakorlati gazdák, döntéshozók – a szakmai fórumunkon.

Szakmai napunkat – az Afrikai sertéspestis, ASP miatt – a sertéságazat különösen nehéz,  mondhatni kritikus helyzetében rendeztük.

A növekvő alapanyag árak a feldolgozóipar számára jelentős újabb kihívásokat jelentenek.

Nyilvánvaló: mind az exportlehetőségek kiaknázása, mind a belföldi piaci helyzet erősítése érdekében a sertéságazatnak is többlet-forrásokra van szüksége!

A versenyképesség nemzeti és uniós forrásokkal növelhető.

A SZAKMAI NAPUNKON az  érdeklődés középpontjában álló témák: sertésegészségügyi – (Afrikai Sertéspestis ASP), jövedelmezőségi, tenyésztési (genetikai), pályázati kérdések, takarmányozási újdonságok, piaci esélyek, szakmai világtendenciák.

A tanácskozást FÜLÖP Péter kereskedelmi igazgató vezette.

A nyolc kitűnő előadás gyakorlati megvalósításra érdemes módszereket, témákat ajánlott.

A szakmai-baráti eszmecsere fehér asztal melletti hangulatos, baráti beszélgetéseken folytatódott.

Az egybegyűlteket VARGA Gábor vezérigazgató-helyettes, a menedzsment tagja köszöntötte és a cégcsoporthoz kapcsolódó néhány információt osztott meg a hallgatósággal.

A kezdetektől családias, hangulatos, baráti, szakmai kapcsolatokon alapuló, rugalmas, partnerközpontú vállalkozásként igyekszünk szervezni az UBM-et.

A cégünk alapozó éveiről olyan jelzők is elhangzottak, hogy laza, fiatalos, nagyratörő álmoktól vezérelt gyors társaság vagyunk.

A nagyratörő álmok megelevenedtek, életre keltek, a család egyre nőtt, számos felkészült kolléga csatlakozott hozzánk. A munkához mindenki hozzátette a magáét, az eredményeink szerint a kezdetek idején is jól működtünk.

Aztán változtatnunk kellett. Új szervezet kialakításán dolgoztunk, ám a korábbi értékeinket – a partner központúságot, a közvetlenséget, a problémamegoldó képességet, a rugalmasságot, az innovatív-gondolkodást, mellette a lazaságot és a vidámságot – nem engedtük el.
Volt mire építkeznünk!

Az előre lendítő változások közben meg tudtuk tartani az értékeket, mindenek előtt megőriztük partnereink emberi és szakmai bizalmát, miközben az UBM a honi takarmányipar meghatározó cégcsoportjává fejlődött.

A két fő élkitűzésünk változatlan:

az egyik, hogy a partnerkapcsolatainkat – a kölcsönös érdekek mentén – tovább erősítsük, a másik, olyan céggé kell fejlődnünk, ahová a kollégáink és mi továbbra is szívesen járnunk dolgozni.

A sertéságazatban  napjainkban lidérces idők járnak. Az Afrikai sertéspestis – aminek még messze nincs vége – nyomában piacvesztés, emelkedő költségek, bizonytalanságok sora jár.

Az elmúlt 20 évben felálltunk már gazdasági válságokból (két madárinfluenza, alacsony tejárak, orosz export-piacok elvesztése, nem sorolom). Közösen, együtt túljutunk a mostani nehézségeken is; ha elfogadják, együtt úrrá leszünk  a mostani  kihívásokon.

Az UBM szellemi és szakmai erőforrásai alapján azért dolgozik, hogy – és talán merész kimondani, de  – megerősödve lépjünk túl az ágazat jelenlegi problémáin is – mondotta többek között

VARGA Gábor a nagy érdeklődéssel kísért bevezető előadásában.

Fehér – Wellesz

Előadás anyagai

Díjazottak

Borotai Sertéshús Zrt.

Szögedi Gazdaság Kft.

Tedej Zrt.

Hungast Csoport, Villányi Szársomlyó Kft., Ivánbattyáni telep

Hardfarm Kft.