A vas megyei Szelestén átadták Magyarország egyik legmodernebb mezőgazdasági fejlesztését. A pilisvörösvári székhelyű UBM Csoport közel 1 milliárdos beruházása mától a régió legnagyobb kapacitású és legkorszerűbb takarmánygyáraként működik: 4 állatfaj számára összesen 40 féle takarmányt tud keverni, óránkénti teljesítménye 30 tonna. A Dunántúl legmodernebb takarmánykeverője éves szinten 168 ezer tonna takarmány előállítására képes, színvonala megfelel a QS akkreditált minőségbiztosítási rendszernek.

Az ötlettől az innovációig

Az átadón, közel 350 meghívott vendég jelenlétében, Varga Ákos, az UBM Trade  igazgatósági elnöke megnyitójában a 100 %-ban magyar tulajdonosokból álló UBM cégfilozófiáról, az UBM titokról beszélt.

UBM_0197

„A cég életében meghatározó az emberközpontúság, a kölcsönös előnyökön nyugvó, őszinte, sikeres partnerség.  Hiszünk azokban a startégiai partnereinkben, akikkel tisztelni, becsülni tudjuk egymást. A sikeres együttműködésben a szerződés kötelez, az adott szó megtart. Nagyon fontos szerep jut saját kollégáinknak, akik kitűnő szakemberek, és nagyon szeretnek itt dolgozni. Célunk, hogy részükre személyre szabott életpálya modelleket dolgozzunk ki. E két terület ápolása vezetett ahhoz, hogy közel 20 év alatt kialakuljon az UBM életérzés.

Az UBM-nél nagy figyelmet fordítunk az innovációra, lehetőséget teremtünk az értékteremtő alkotásra – a szelestei üzem is ennek a törekvésünknek az eredménye. Köszönet az UBM csoport valamennyi munkatársának és partnereinknek, hogy ma itt lehetünk.”

UBM_0271

A köszöntő után Bustyaházai László, az UBM Feed Kft. ügyvezető igazgatója a takarmánypiac hazai helyzetéről, az UBM Csoport innovációs eredményeiről, a jövőbeni tervekről és fejlesztésekről beszélt, majd Ács Csaba, az UBM Feed Kft. műszaki és beruházási igazgatója mutatta be a szelestei üzemet, a működés és gyártástechnológia részleteit.

„Az ötlettől az innovációig!” című izgalmas panelbeszélgetés keretében Pócza Szabolcs, a cég kutatás-fejlesztési igazgatója Frittmann Jánossal, a 2015 Év Pincészete díjat elnyert Frittmann Borászat vezetőjével és Kárpáti Zoltánnal a Leonar3Do 3D-s tervezőprogram társfeltalálójával beszélgetett a sikeres innováció folyamatáról.

UBM_0327

Az esemény hivatalos része az ünnepélyes szalagátvágás után gyárlátogatással zárult, ahol az érdeklődők színvonalas szakmai bemutató keretében körbejárhatták a korszerű üzemet.

A cég érdekeltségébe tartozó környei takarmányüzem, a védett szójabab (SoyPreme®) feldolgozó üzem, valamint az 50 %-os UBM, 50 %-os Hungerit tulajdonban lévő szentesi takarmánykeverő után ez a legújabb beruházás. Ennek köszönhetően az UBM Csoport tovább erősíti piaci pozícióját a takarmánypiacon. Kiemelt célja, hogy partnereivel közösen gondolkodva korszerű, sikeres lépésekkel haladjon az ötlettől az innovációig!